Sorans rant

SORANS RANT

 

OM POLITIKER, DREV, ÅLDER OCH FOKUS

 

Heads up för rant. Angående politiker, drev, ålder och fokus.

 

Och detta handlar INGENTING om vad man tycker om invandring, ålderstester, sjukvård, miljö eller någon annan politisk fråga.

 

Många i dagarna har, med rätta naturligtvis, upprörts över det oerhört olämpliga i att politiker sitter och skapar drev mot en 15-åring.

 

Men jag tycker fokus ibland hamnar fel. Folk påpekar att de har fel i sak, att han visst var 15. Man har hans personnr för att bevisa det.

 

Så politikerna spred lögner. Och visst, det är jävligt illa. Men hetsandet och bristen på ansvar är mycket värre och där fokuset borde ligga

 

Det är såklart farligt att ha politiker som inte kan hantera källor, men det är ännu farligare med politiker som inte kan hantera ansvar

 

Jag tar pissig källkritik > pissigt beteende alla dagar. Det är där fokus borde ligga tkr jag, på drevet i sig snarare än att faktakolla det

 

Hela premissen blir skev. Vi kan inte landa rätt om vi tar fel avstamp. Som tex att prata om invandring ENBART ur ett ekonomiskt perspektiv.

 

För egen del så vill jag att vi är så solidariska vi bara kan. Jag vill inte bara hjälpa de människor jag tjänar pengar på att hjälpa.

 

Exakt hur mkt det sedan är vet inte jag. Men jag är mer intresserad av vår attityd och inställning än något annat. Syfte och intentioner

 

INTE främst hjälpa för att vi blir rikare på det, utan för att det är ett sånt samhälle jag tror skulle vara bäst för de flest.

 

Samma vridning riskeras uppstå här. Disk. handlar om de hade rätt eller fel i sak, som om det skulle berättiga beteendet om han vore 18 år

 

Som om det vore okej att vuxna människor, som arbetar som politiker, ska kunna hänga ut och dreva mot en individ, ens om denne är 51 år.

 

Som om några hängde ut någon med glasögon och vi ba "hen har inte ens synfel! Hen är bara hipster!" Det är sekundärt i sammanhanget.

 

För vadå, om de hade haft rätt hade det varit lugnt då eller? Om någon gått om några år och varit klasskamrat med några som är yngre än en?

 

Det är väl fortfarande helt ofattbart smaklöst att flera politiker (oavsett vilket parti) hänger ut och hetsar mot en enskild individ?

 

Nästa perspektiv handlar om ANSVAR. OM man nu fuckar upp i offentligheten, du kanske var full, upprörd, felinformerad, whatever. Säg förlåt?

 

När det sen uppdagas, när man nyktrar till sen, då ber man väl om ursäkt? Vad är det som är så svårt med att säga "ja det blev dumt, förlåt"

 

Istället för att skylla ifrån sig och tycka synd om sig själv. Bara för att det är den enklaste vägen.

 

DET, om något, borde väl vara folk man INTE vill ska representera ens frågor och intressen? OAVSETT var man står politiskt.

 

SÄRSKILT om man tycker som dom borde man ju vilja att de skärper sig och börjar bete sig som ansvarstagande vuxna. Även på nätet.

 

Det är faktiskt fullt möjligt att hålla med personer som man tycker beter sig illa, och ändå tycka att de beter sig illa.

 

Och OM DE tycker att det är så politiker ska bete sig. Var är chefen? Tänk om anställda på ett företag hetsat mot ett barn pga dens utseende

 

ALDRIG att chefen hade varit tyst i dagar. Och ALDRIG att kunderna isåfall inte skulle börja visa sitt missnöje. Inte HEJA på

 

Särskilt våra politiker ska vi väl kunna ställa HÖGRE krav på ansvarstagande av? Det är ingen mänsklig rättighet att jobba med partipolitik

 

Jag är själv en sopa som gör en massa fel, men jag jobbar också som komiker, inte politiker. Politiker är en farlig plats för inkompetens

 

Folk garvar åt att amerikaner röstar på Trump, men han är bara en förlängning av ett klimat som vuxit fram under många år, där crazy wins.

 

Att styras av crazy kan aldrig sluta väl. Vi måste höja kraven och förväntningarna på hur våra politiker beter sig.

 

Ja.. eller inte såklart. Men jag tror det kommer sluta illa annars. Fan, sluta dreva mot barn och om ni gör det be om ursäkt och ta nya tag.

 

Slut på rant nu kan ni komma tillbaka. Diskutera nyanserat i smågrupper eller skrik upprört ett tag. Jag måste sätta på flight mode. Kram